top of page
Search
  • Investor Relations Team

ELBRIDGE CAPITAL FUND I: ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ €23,99 ΕΚ. ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


 

H Elbridge Capital Management, εταιρεία διαχείρισης εναλλακτικών επενδύσεων με έδρα την Αθήνα και συν-ιδρυτές τους κκ. Νίκο Ανδριανόπουλο, Σπύρο Καλαποδάκη, Ανδρέα Ματόπουλο, Αγαπητό Μόσχο, Δημήτρη Παπαθεοχάρη και Γιώργο Τσετσέκο, ανακοινώνει το πρώτο Fund της, το Elbridge Capital Fund I, ύψους 23,99 εκατομμυρίων ευρώ. Το επενδυτικό σχήμα θα παρέχει επενδυτικά κεφάλαια με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα από 3 έως 5 έτη για την κάλυψη ενδιάμεσων αναγκών των  προς επένδυση εταιρειών, που κυμαίνονται από 1 έως 3,5 εκατομμύρια ευρώ και μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τις άλλες χρηματοδοτικές τους πηγές.


Αυτή η ενδιάμεση  χρηματοδότηση (mezzanine finance) θα καλύψει χρηματοδοτικές ανάγκες των προς  επένδυση εταιρειών που σχετίζονται με α) την οργανική τους ανάπτυξη, β) συγχωνεύσεις και εξαγορές και γ) ανακεφαλαιοποίηση/αναδιάρθρωση της  κεφαλαιακής τους δομής, με απώτερο στόχο την μακροπρόθεσμη και βιώσιμη  ανάπτυξη αυτών των εταιρειών καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Συνδυάζοντας ευέλικτα χρηματοοικονομικά εργαλεία, το Fund εστιάζει σε ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) με δυνητικά θετικές ταμειακές  ροές που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της ελληνικής  οικονομίας. Το επενδυτικό σχήμα θα υποστηρίζει τις ΜμΕ κατά τη διάρκεια των  επενδύσεών του σε αυτές, με σκοπό την αντιμετώπιση των προκλήσεων που  αντιμετωπίζουν οι διοικήσεις τους και τελικώς τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας.


Βασικός επενδυτής (Anchor Investor) στο Elbridge Capital Fund I είναι η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (EATE), στο πλαίσιο του έργου «Debt Funds».


Συμμετέχουν, επίσης, θεσμικοί επενδυτές με στρατηγικούς ρόλους στο ελληνικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας μεταξύ των οποίων, συστημικές τράπεζες και  χρηματοοικονομικοί οργανισμοί. 


Από την ΕΑΤΕ ο Πρόεδρος Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα. Αντιγόνη Λυμπεροπούλου δήλωσαν: «Με χαρά υποδεχόμαστε το 29ο  επενδυτικό σχήμα του χαρτοφυλακίου της ΕΑΤΕ, το ‘Elbridge Capital Fund I’. Η στοχευμένη επενδυτική του στρατηγική λειτουργεί με συμπληρωματικότητα στα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, καλύπτει πραγματικές ανάγκες σε ευρύ φάσμα της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και συμβάλλει στη στρατηγική στόχευση της ΕΑΤΕ #Επενδύουμε_Για_Την_Ανάπτυξη. Παράλληλα, το προφίλ και η δυναμική της διαχειριστικής ομάδας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για υγιή ανάπτυξη των εταιρειών που θα επενδύσουν.»


Από πλευράς Elbridge Capital Management ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ανδρέας Ματόπουλος δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την επίσημη εκκίνηση του Elbridge Capital Fund I, το οποίο στοχεύει στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των ελληνικών ΜμΕ, παρέχοντας το απαραίτητο κεφάλαιο για την επίτευξη των αναπτυξιακών τους στόχων. Η Elbridge Capital Management ιδρύθηκε από ανθρώπους με κοινό επιχειρηματικό πνεύμα και αξίες όπως η ειλικρίνεια, η ακεραιότητα και ο σεβασμός στις επιχειρήσεις. Οι αρχές μας βασίζονται στη συνέπεια, την εξειδίκευση και τη δημιουργία αξίας μέσω υπεύθυνων πρακτικών. Με μια έμπειρη ομάδα επαγγελματιών επενδύσεων, επιδιώκουμε τη θετική επίδραση στην ελληνική οικονομία μέσω βέλτιστων πρακτικών και ορθής εταιρικής διακυβέρνησης, εστιάζοντας στα θέματα ESG. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε ένα φάρο χρηματοδότησης της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και να συνεργαστούμε αποτελεσματικά με τις εταιρείες αυτές για να διασφαλίσουμε την επιτυχία τους και να προωθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα.»


Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page